Fornalutx

Fornalutx har fått många utmärkelser genom åren; bäst bevarade medeltida by, Spaniens vackraste by mm mm. Och detta stämmer – det är fantastiskt här!

Men det är inte det som är grejen med Fornalutx – inte för oss i alla fall. Vi älskar lugnet, stämningen, vänligheten och öppenheten. Att den här byn är på riktigt. Att den har en lokalbefolkning, en mataffär, ett apotek, en hårfrisörska, ett bageri, en sportbar, en borgmästare, ett torg … Helt enkelt ett levande samhälle som välkomnar oss på ett ärligt sätt!

Fornalutx has received many awards throughout the years; best preserved medieval village, most beautiful village in Spain etc etc. And this is quite correct – it is actually fantastic here!

But that´s not the thing with Fornalutx, not for us anyway. We love the calmness, the mood, the kindness and the openness. That this village is for real. That it has a local population, a grocery store, a pharmacy, a hairdresser, a bakery, a sports bar, a mayor, a placa … Simply a vivid society that welcomes us in an honest way!